mammamatte.blogg.se

Välkomna hit! Denna blogg handlar om allt mellan himmel och jord men framför allt ett ställe för mig att vädra tankar och funderingar kring livet och allt där omkring. Jag som skriver bloggen är en en mammaledig agronomstudent som blev mamma för första gången för ca 4 mån sedan. Tillsammans med sambon har jag även två hundar som vi åket land och rike runt för att visa upp på diverse hundutställningar! Vi är kort och gott en mammamatte och en hussepappa och denna blogg handlar om oss och vårt liv! Läs, njut och hoppas ni kommer följa oss!

Hi hi..

Publicerad 2013-05-30 17:29:51 i Bebis,

Hoppsan.. Skulle bara åka in till stan för att komplettera bebis-garderoben med lite strumpor och byxor.. Kom hem typ 600 kr fattigare efter att ha gått mer eller mindre bananas inne på Lindex å Åhléns.. Tur mitt paket med snyggaste amningsbh:n kom idag så jag har något att förvilla sambon med ;) hi hi..

Lite bilder på dagens inköp;

Ingen toppendag..

Publicerad 2013-05-29 12:57:28 i Allmänt,

Hormonerna i kroppen ligger på max idag.. Mår illa, är trött, seg å har en fruktansvärd huvudvärk. Å ont i mina händer. Funderar på om jag i min okänslighet har lyckats göra illa ett finger.. :( det är lite blåaktigt å svårt att böja. Tyvärr går det ju inte att se om det är svullet då alla mina fingrar ser ut som grillkorvar. Kan inte heller känna om det är varmt pga avdomnade fingrar på andra handen. Sambon får ta en titt på det när han kommer hem.

Ska försöka samla energi till att ta en tur med hundar och barnvagn. Så att vovvarna får vänja sig vid att den numera kommer hänga med på promenaderna.

Har ytterligare ett paket att hämta ut också. Mina amningsbh:ar fr glammom.se har kommit! Ska bli kul å se om de är lika fina i verkligheten som de va på hemsidan! Beställde en karamell å två vardags bh:ar. Lägger upp lite bilder när de är hämtade å provade.

Nä ska nog ta en Alvedon å försöka vila lite. Å hoppas att huvudet vill vara med sen!

Trevlig onsdag alla!

Så här kul hade våran stora kille igår kväll, å tydligen fortsatte festen på morgonkvisten efter husse gått till jobbet..

Mygg

Publicerad 2013-05-27 22:06:28 i Allmänt,

Å väldigt svullna händer å fötter...

Så kan man sammanfatta de senaste dagarna. Myggen har åter igen invaderat grannskapet, så till den milda grad att inte ens hundarna går ut mer än nödvändigt och sambon har börjat fundera på att investera i en ordentlig myggfångar grej.

Mina fötter är så sjuuuukt svullna att det nästan gör ont i skinnet. Å fingrarna sticker mer än vanligt. Men nu är 38 fulla veckor gångna så bebis kan ju komma när som!

Vagnen är äntligen hemma! Även om vi fått en tillfällig liggdel i "fel" färg. Vi skulle ha en Deep ocean men den kommer först i mitten på juli så vi har fått låna en lila tills vår kommer. Som kompensation fick vi ett presentkort på 500kr vilket var mycket uppskattat! Tack för det Babyland!! Kortet anv till bl.a. ett påslakansett till vagnen samt ett ordentligt myggnät till vagnen!

Har fått tummen ur å beställt amningsbh:ar också. Två i sportbh design å en finare, allt fr glammom.se
Sved lite i plånboken men vad gör man inte när inga bh:ar fr typ H&M passar??

Igår tillbringade vi hela dagen i Österbybruk på hundutställning! Hur trevligt som helst, men väldigt ovanligt att inte visa hundarna själv!! Husse va superduktig å visade bullen till 4:e bästa hane i rasen. Taxen visade av en kompis och tog sitt 2:a CK samt slutade som 2:a bästa tik i rasen. Nu behöver vi bara ett CK till efter den 29/7 samt en 1:a i öppenklass spår för att hon ska bli champion!! Detta med att få en hund till champion är en hel vetenskap beroende på ras! Korren, vår bulldogg behöver 3 st sk certifikat för att bli champion. Ett certifikat delas ut till den bäst hane och tiken i rasen. Nillan, taxen, behöver sk CK ist. Hon behöver alltså inte vinna å bli bästa tik för att kunna bli champion, utan hon behöver jaktmeriter, som klarade spårprov, samt så måste hon få sina CK:n i jaktklass. Som sagt en djungel av regler!

Nu ska jag krypa ner i sängen med resten av familjen, lyssna lite på regnet som precis börjat smattra mot fönster å tak å hoppas på bättre nattsömn än vad gårdagens natt bjöd på. Hade så sjukt mycket drömmar å varmt va det. Längtar tills bebis är ute så jag slipper vara så varm å svullen jämt!!

Iiiii...

Publicerad 2013-05-23 18:43:16 i Allmänt,

Nackdelen med att vara nyklippt är att jag har små stickiga hår överallt! Å det kliar! Men sjuuuukt snyggt blev det. Nu känner jag mig som mig igen å är taggad inför det som komma skall!

Äntligen har vår vagn anlänt till Babyland inne i Sthlm där vi köpte den. Hittade ett supererbjudande på vagnen inkl babyskydd för 7550:-, som hittat!

Efter lite klurande bestämde vi oss för en Brio Smile 2013. Liggdelen blir Deep Ocean, sittdelen blir lila och babyskyddet rött för att matcha bilen! Han som gjorde beställningen åt oss tyckte det var kul att vi valde smycket färg! Ska bli härligt å få hem vagnen så man kan bekanta sig med den ordentligt innan bebis kommer! Lägger upp lite bilder när vi hämtat hem vrålåket! ;)

Nä nu måste jag nog ta en dusch å bli av med allt stickande å kliande hår!

v 37

Publicerad 2013-05-20 17:14:37 i Bebis,

Jahapp då har vi passerat 37 fulla veckor, vilket innebär att bebis kan bestämma sig för att titta ut när som! Både spännade och pirrigt! Jag tror dock att kotten kommer stanna kvar ett bra tag till, han får gärna stanna fram till den 5/6 iaf för då är skolan klar för denna terminen!
Det märks att det börjar bli lite trångt där ine nu för Alvin, allt bök känns mycket tydligare. Har börjat sova som en kratta om nätterna, vaknar hela tiden, typ så fort jag ska cända mig om. Varmt och äckligt är det också. Stickningarna i händer och armar har blivt värre också.. Känns precis som när man sovit på sin arm och den har domnat bort för att sedan vakna till liv, väldigt obehagligt.
 
Skönt är iaf att allt är förberett och klart inför bebeis. Ja, blöjor och mer våtservetter väntar vi på! Å vagnen också. Men den borde komma i nästa vecka. Längtar nästan efter vår fina Brio Smile nu! Är sjukt nöjd med att vi valde olika färger på sittdelen och liggdelen, då blir det mer som en ny vagn när man byter i vinter!
 
Nä nu ska jag ta och förflytta mig ut i den svalkande skuggan och njuta lite av måndagskvällen!

Trött

Publicerad 2013-05-15 09:57:02 i Allmänt,

Är så fruktansvärt trött.. All energi har liksom bara försvunnit. Sover som en kratta om nätterna och mina svullna, avdomnade händer tar snart kål på mig. Orkar knappt släpa mig ut i solen en underbar dag som denna..

Tur jag har en underbar sambo som orkar/vill dra det tyngsta lasset med hundarna just nu, trots massor att göra på sitt eget jobb.

Men nu är det inte långt kvar tills magen förvandlas till en liten kotte! Guuuud vad jag längtar! Visst sömnen lär inte bli bättre, energi nivån knappast större men förhoppningsvis släpper min graviditets-reumatism så man iaf inte känner sig som en pigg 90-åring.

Nä, usch vilket negativt inlägg detta blev.. Men just idag är det så här jag mår. Att vara gravid är inte enbart en dans på rosor, även om jag mått förhållandevis bra jämfört med många andra. Alla blodvärden mm är toppen och gravidkilona knappt märkbara trots att vi nu går in v37 (36+2). Nä får nog ta och ruska lite liv i mig själv, plocka fram mina skolböcker och flytta ut i solen för att tanka lite energi!

Trevlig onsdag alla!!

Babygruppen

Publicerad 2013-05-13 11:53:33 i

Måste verkligen rekommendera deras app!! Den har gett så otroligt bra info nu mot slutet. Mycket bättre än den infon vi fick på bl.a. föräldrautbildningen.
Jag var inte speciellt orolig inför förlossningen innan och efter att ha tittat på deras informationsfilmer känner jag mig ännu tryggare. Framför allt känner jag mig 110% säker på att EDA:n inte är något för mig.

Helt sanslöst att vi nästa måndag har gått 37 fulla veckor!! Det närmar sig med stormsteg nu!!

Världens bästa

Publicerad 2013-05-08 18:44:43 i

En välförtjänt titel åt min sambo.
Har fått halsbrännan från helvetet och har varit hemsk de senaste dagarna. Värst är det på kvällen, precis lagom till läggdags. Idag skulle jag vara duktig och åka till Apoteket för att inhandla hjälpmedel mot detta djävulskap men glömmer såklart det.. Men min riddare i skinande rustning räddade mig och trots att Apoteket stängt lyckades han hitta en Tempo butik som sålde Losec!! Älskar honom!! Vårt vanliga Ica har inte just Losec.

Så nu hoppas jag på en natt med ordentlig sömn! Så man är laddad inför morgondagen då pappa och syrran kommer på besök fr Skåne!!

Magen växer så det knakar!! Här kommer bil fr v.35!

//C

Hmm

Publicerad 2013-05-06 11:04:19 i

Det börjar kännas i kroppen att det bara är 5 v kvar till bf. Är lite trött och sliten idag efter helgens slit, släng och roligheter! Trött å öm i hela kroppen. Tur det är en kort vecka i skolan! Går bara i morgon och på onsdag. Och båda dagarna är halvdagar!! Å en ledig måndag som idag sitter inte heller fel! Det enda som står på dagens schema är ett besök hos bm, lite veckohandling och matte-plugg!
Men först; en lite tupplur!! :)

Trevlig måndag alla!!

Klart!

Publicerad 2013-05-06 09:58:56 i Fix och trix,

Äntligen är det mesta på plats i barnrummet! Så nu kan bebis komma när som. Är en underbart härlig känsla att allt är klart och på plats så man slipper tänka på det när bebis väl kommer. Det enda som inte är fixat är väl i princip blöjor :)

Vagga är även på plats i vårt sovrum. Vaggan gjordes speciellt till mig och min lillasyster. Den är handgjord av en äldre farbror som mina föräldrar kände. Lite extra roligt tycker jag! Den är gjord i massiv furu och väger därefter. Efter att ha stått i pappas förråd i alldeles för många år fick den sig en liten uppfräschning och blev vit! Sååå mycket snyggare än furu!

Även min gamla spjälsäng fick sig en make over. Tyvärr så är måtten inte desamma som på dagens sängar. Bebisar va visst mindre på 80-talet! För vare sig madrass eller sängkläder passar. Trots att sängen är fr Ikea. Men men, det är bara att köpa en ny. Är ju dock ingen panik med det då det lär dröja innan bebis sover helt sj.

Här kommer lite bilder:

Storstädning

Publicerad 2013-05-04 10:56:55 i Fix och trix,

Sanerar hela huset fr pollen idag.. Å grus, tonvis med grus. En av nackdelarna med att ha hundar som får gå in och ut som de vill.. Trots dammsugning ibland flera ggr per dag så tar det aldrig slut. Längtar till vår nya grusgång och vår nya gräsmatta är på plats. Håller på att dränera om vår baksida, tur den inte är så stor. Trist men nödvändigt då vår gräsmatta bokstavligen flöt iväg när snön smälte.

Ska slänga ner båda vovvarna en sväng i badet också. Det vita på bulldoggen är inte vitt och taxen luktar sunk!! Man måste ju vara fin när det vankas kalas i morgon!

Ha en härlig lördag !
// C

Kvinnor kan!

Publicerad 2013-05-03 15:32:00 i , Fix och trix,

Iaf jag! Har ägnat eftermiddagen åt att byta däck och slangar på min cykel, fixa den trasiga kedjan samt fixat bromsarna! Nöjd med detta så tar jag och hundarna helg!

Måste vila lite nu då jag fick en riktigt jobbig allergichock i bilen på väg till skolan imorse. Blir alltid så trött å hängig efter en sådan attack.. Plus att jag alltid får lite härlig feber ovanpå allt. Var riktig längesedan jag hade en så stark reaktion, säker förvärras allergi av graviditeten. Plus att våren verkligen har exploderat senaste veckan.. Härligt men jobbigt.. Har iaf fixat medicin nu så jag kan häva attackerna!

Trevlig helg alla! Här ska vi ha lite kalas på söndag och i morgon har brf;en sin vårstädning, som jag överlåter åt sambon att gå på!

//C

Föräldrautbildning

Publicerad 2013-05-02 08:19:00 i Allmänt,

Jahapp, i eftermiddag är det dax för del 2 i föräldrautbildningen. Vi är en ganska blandad grupp med blivande föräldrar. Några lite äldre och sedan två par i vår ålder. Det sköna är att hela gruppen verkar ganska avslappnade, ingen verkar vara jätteorolig inför förlossningen. Idag ska vi bl.a. titta på en förlossningsfilm, vilket känns så där..
Jag för min del ser fram emot förlossningen men tror inte att man blir mindre orolig eller så av att se en film om det. Tror snarare att man bygger upp massa förhoppningar om HUR det borde vara. Istället för att ta sin egen förlossning som den kommer. Jag har bara en enda grej uppskriven på min "förlossnings-lista" än så länge och det är att jag under inga omständigheter vill ha ryggmärgsbedövning, EDA. Vad som helst men inte det!

Detta grundar sig mycket på att obehaget jag känner inför att någon ska peta i min ryggmärg är betydligt större än rädslan inför smärtan som kommer komma. För hur det än är så är förlossningssmärtan en naturlig smärta, en smärta som kroppen vet inte är farlig och därför hanterar på ett annat sätt än tex smärtan i samband med ett benbrott.

Jag har tänkt testa både akupunktur och akupressur däremot. Två smärtlindrande metoder som tilltalar mig enormt. Man blir inte så nerdrogad utan kan vara mer medveten, vilket känns betydligt behagligare för min del. Men vi får se. Det är en sak att sitta hemma i soffhörnet å säga ditten och datten, det bästa är att vänta tills dagen då det är dax och då ta den som det kommer. Ingen idé att oroa sig för saker man själv inte kan påverka i dagsläget!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela