mammamatte.blogg.se

Välkomna hit! Denna blogg handlar om allt mellan himmel och jord men framför allt ett ställe för mig att vädra tankar och funderingar kring livet och allt där omkring. Jag som skriver bloggen är en en mammaledig agronomstudent som blev mamma för första gången för ca 4 mån sedan. Tillsammans med sambon har jag även två hundar som vi åket land och rike runt för att visa upp på diverse hundutställningar! Vi är kort och gott en mammamatte och en hussepappa och denna blogg handlar om oss och vårt liv! Läs, njut och hoppas ni kommer följa oss!

Spännande!

Publicerad 2013-08-27 13:37:33 i Allmänt,

För ett bra tag sedan anm jag mig till att bli en sk Buzzador;are via buzzador.com

Detta innebär att man väljs ut till olika kampanjer där man får testa olika saker gratis i utbyte mot att man recenserar produkterna och sprider det man tyckte vidare. Bl.a får man kuponger som man ska dela ut bland vänner och bekanta som ger dem rabatt mm på produkten man testar.

Detta är min första kampanj och det vi ska hetsa är rengöringsmedel från Cillit BANG, specifikt den mot kalk och smuts. Passar perfekt hos oss då vi var väldigt hög kalkhalt i vattnet och måste kalka av duschväggarna minst en gg/v. Använder just nu Ajax men tycker inte den är super.

Är ni också sugna på att anm er eller bara vill läsa mer om vad Buzzador är gå in på; www.buzzador.com

Oj oj

Publicerad 2013-08-26 23:21:52 i Allmänt,

Nu va det så där längesedan jag skrev igen. Ska försöka att fördela mina inlägg lite bättre.

Sedan sist så har jag återupptäckt Tradera. Livsfarligt!! Både pga allt man kan köpa men också sälja. Iaf i mitt fall. Måste noga tänka efter annars hade jag nog sålt hela min garderob å handlat nya kläder å prylar åt älskade A. Han har än så länge fått;

1 st underbart jubileumsset fr Po.P (129kr+frakt)
1 st Po.P-set m body å byxa (77kr+frakt)
1st Esprit-set m 2 tröjor å 1 par jeans för 62 kr inkl frakt
1 st Villervalla body för 32 kr inkl

Å sist men inte minst, en signerad Lisa Larson-bulldogg ut hennes serie "Kennel" gjord för Gustavsberg!

Sj har jag sålt 2 klänningar å ett par skor så här långt! Är en ganska befriande känsla när man får mailet om att auktionen år avslutad!

Vi har oxå hunnit vara på vårt första "Kyrkis" dvs Kyrkans Barntimme. Väldigt trevligt va det, vi fikade, sjöng lite sånger, barnen lekte å vi vuxna snackade! Något vi absolut kommer gå på igen!

Annars är det dags för babymassage igen på o sådant. Förra gången va väldigt uppskattad av fisen. Då körde vi ben, denna gången blir det mage/bröstkorg!

Nä, dax å sova. Imorgon ska vi veckohandla å fortsätta tvätta!

Sov gott alla!!

Snart är det dax

Publicerad 2013-08-17 05:26:12 i Sommaren -13,

Om 40 min ringer klockan. Då är det dax att kliva upp, göra sig redo å Sean åka de drygt 10 milen fr Luleå till Överkalix å Arctic Dog Show -13. Jäklar vad jag längtar!

Korren går ut som nr 4 i sin ring, vilket är väldigt skönt! För då har man hela dagen över till annat om det inte går bra. Bl.a ska vi träffa en tjej som jag känner via Facebook å spana in hennes fina hus! Å hennes bullar så klart! Ska bli trevligt.

Nä, förbereda lite käk till sparrisen så det är redo när kl ringer. Så har vi en sak mindre att göra.

Hör lite senare m resultat!

Kolmården -13

Publicerad 2013-08-14 22:35:00 i Sommaren -13,

Vilken fantastisk dag vi har haft!! Lite regn å åska bara men vad gör det när man får titta på massa fina djur! Det var lagom med folk å alla kidsen uppförde sig exemplarisk! Vad mer kan man önska av en 2,5-åring, en 6 månaders å en på snart 8 v? Massor med bilder blev det. Plåtade så mycket att batteriet i kameran tog slut! Tur iPhone 5 har en sådan superbra kamera! Funkar precis lika bra att anv till filmning osv. Ska gå igenom alla bilde ordentligt å lägga upp här. Håll tillgodo med ett litet smakprov så länge! Alla tagna med telefonen.

Gröna Lund, Kommården och Arctic Dog Show

Publicerad 2013-08-12 23:50:54 i Fix och trix,

Åhhh vad mycke kul denna veckan innehåller!

I söndags va Alvin på sitt premiärbesök på Grönan! Tillsammans med ca 17 000 andra besökare som va där för att titta på Tenasious D. Vi gav upp tanken på att se dem ganska tidigt, vi hade aldrig fått plats i närheten av scenen med våra barnvagnar. (Nackdelen m å ha bebis). Fast vi kunde lika gärna lämnat vagnen hemma.. Älskade ungen sov bort hela besöket, hängandes i bärselen på pappas bröst! Nöjd som tusan va Lill-fisen! Men allt sovande på Grönan resulterade i en ganska sömnlös natt = en något mör mamma idag. Med oss va givetvis fam Jarnemyr/Andersson.

Jag å Anna bestämde också att vi ska gå å se Johnossi den 19/9, ska bli spännande!

Idag tog vi det lite lugnt på morgonen innan jag å Alvin premiäråkte bil helt själva till första mötet med föräldragruppen vi ska gå i. Trevligt hade vi det! Alvin fick tom en "flickvän". <3 Två av de andra mammorna känner vi sedan tidigare! Vi hann även med att anm oss till en kurs i babymassage som börjar nästa vecka! Ska bli spännande!

Dagen avslutades med att jag lade ett spår till Nillan. Hoppas bara ett inte regnar bort i natt. Vi har på allvar börjat tänka på det här med att starta öppen klass i viltspår så vi kan bli Champions så småningom om! Ett viltspår lägger man genom att dra en rådjursskank, dvs underbenet med klöv fr ett rådjur, samt droppa lite blod där man drar skanken. Spåret är ca 600 m med olika moment. Är väldigt roligt å Nillan är väldigt duktig.
Läs gärna mer på;

http://www.skk.se/prov-tavling/olika-prov-och-tavlingar/viltsparprov/

Imorgon börjar dagen i skogen med att Nillan får gå spåret. Sedan är det dax för besök hos BVC där läkarkontroll står på agendan! Ska bli spännande å se hur mycket Alvin har växt denna gång! Sedan ska vi baka kärleksmusm. Lite färdkost inför onsdagen! Annat blir det en lugn dag i morgon med lite småpyssel hemma bara.

På onsdag blir det en tidig morgon! För då ska vi åka till Kolmården! Som jag längtar! Älskar att gå på zoo å ta en massa fina bilder på djuren. Blir första zoo-besöket sedan jag köpte min Canon 550D så det ska bli extra kul att plåta nu!
Å extra roliga motiv! En Gabriel, en Vincent och våran Alvin! Å kanske en elefantbebis om vi har tur.

Torsdag blir en packa/städa/fixa dag. Först ska Nillan trimmas hos sin "extra mamma"/uppfödare. Man måste ju va snygg i håret när man ska på utställning(31/8).
Så fort hon är trimmad ska vi hem å packa. För tiiiiiidigt, tiiiidigt på fredagsmorgonen drar vi norrut! Vi ska ställa ut Korren på Arctic Dog Show i Överkalix. Ska bli så grymt spännande. Ska bo på hotell i Luleå å bara mysa. Kommer säkert bli en kanonhelg! Lite drygt bara att det är ca 88 mil enkel väg till Luleå! Tur både Alvin å korren gillar att åka bil.

Ojsan hoppsan va långt det blev. Men nu är det dax å försöka få lite sömn. Ska bara övertala en envis, övertrött liten kink-pelle om att sova är en jäääätte bra idé!

Må så gott mina vänner! Jag återkommer med bilder å berättelser om veckans påhitt!

Bilderna visar A på Gröna Lund!

Härliga sommartider!

Publicerad 2013-08-08 11:54:27 i Allmänt,

Det braiga med sommaren är allt roligt och trevligt man kan hitta på när alla har semester! Drömmen för mig som e mammaledig när alla andra i vanliga fall jobbar.

Augusti är en månad fullspäckad med roligheter! En del har vi redan betat av, som mammas syskonträff hemma i Skåne. Mysigt å enkelt att träffa mina mostrar, morbror å kusiner på ett å samma ställe utan att behöva åka halva Skåne runt!
Träffade givetvis pappsens syskon också. De bor ju på samma gata nästan allihopa. 😊

Helgen som kommer är enda "lediga" helgen på vela månaden.
Nästa vecka åker vi till Överkalix på fredagen för att ställa ut Korren, helgen efter ska vi tillbaka till Skåne för att fira underbara pappa som fyller 60(!) å sista helgen är fullspäckad med utställningar! Längtar!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela