mammamatte.blogg.se

Välkomna hit! Denna blogg handlar om allt mellan himmel och jord men framför allt ett ställe för mig att vädra tankar och funderingar kring livet och allt där omkring. Jag som skriver bloggen är en en mammaledig agronomstudent som blev mamma för första gången för ca 4 mån sedan. Tillsammans med sambon har jag även två hundar som vi åket land och rike runt för att visa upp på diverse hundutställningar! Vi är kort och gott en mammamatte och en hussepappa och denna blogg handlar om oss och vårt liv! Läs, njut och hoppas ni kommer följa oss!

Näsan i blöt

Publicerad 2013-06-29 17:54:51 i Allmänt,

Hur kommer det sig att vissa människor alltid måste lägga sin näsa i blöt? Blir så trött på det..
Vissa val gör man av en anledning å folk som försöker ändra på dessa val utan att man blir tillfrågad om man vill ändra på valet är det värsta som finns.

Jag har av vissa anledningar valt att inte ha någon större kontakt med min mormor. Tyvärr verkar det finnas släktingar som inte riktigt kan acceptera detta val. Vilket gör mig både besviken å ledsen. Jag vill inte bli påpackad en relation som jag inte är intresserad av att ha. Min mormor får skylla sig själv att det blivit så då hon sårat mig oerhört men inte verkar inse detta själ. Det är bara synd om henne då jag inte hör av mig till henne osv. Hon tror att hon kan säg vad hon vill å bete sig hur som helst mot sin familj utan att det får konsekvenser. Något som i min värld inte är ok å som gjort att jag inte är speciellt sugen på någon kontakt med henne.
Dock verkar det som om bara för vi har fått barn så ska någon form av kontakt uppstå igen vare sig jag vill eller ej. Nä usch. Klumpen i magen bara växer å jag blir mer å mer irriterad ju mer jag tänker på det. Å det värsta är att mormor inte ens har kunnat ringa till min mamma om nr i j adress utan har gått till en annan släkting, som jag inte heller har någon kontakt med direkt. Som i sin tur givit ut mitt nr utan att kolla om det är ok.

Nä nu har jag skrivit av mig lite... Nu ska resten av lördagskvällen ägnas åt bebisgos med min underbar son!! ❤
Det är nästan så jag hoppas att personen det berör läser detta inlägg å får lite dåligt samvete...

Försök nr 1

Publicerad 2013-06-28 00:05:45 i Bebis,

Jaha inatt ska lilleman få sova i sin fina vagga för första gången. Känns både sjukt läskigt å sjukt skönt på samma gång. För det första så känns det som om man deporterar honom till världens ände, trots att han egentligen ligger precis lika nära mig son han gjorde när han sov i babynestet mellan oss. Skillnade är ju bara att han ligger i sin vagga å inte i vår säng. Samtidigt blir det skönt då det blir både varmt å trångt i vår säng.

Men nu kör vi! Nymatad, nybajsad å ganska nöjd med livet är han nu nerbäddad i vaggan å än så länge går det bra! Hoppas på fortsatt trend under natten!

Sov så gott!!

Första besöken..

Publicerad 2013-06-26 20:57:06 i Bebis,

..avklarade! Idag har Alvin fått träffa farmor å farfar, mormor å Arne. Nu är Alvins mamma slut som artist.. Lill-killen sov sig igenom hela besöken med ett par avbrott för mat å blöjbyte.

Äntligen börjar mjölkproduktionen komma igång!! Men fy tusan vad det spänner i tuttarna!! Ser ut som om jag var opererat in silikon i dom.. Men men det går snart över! Tur det finns en varm dusch å vräktabletter! Även magen på Alvin börjar sätts sprutt. Skönt.. Trodde inte man kunde känna lycka över en bajs-blöja! Ha ha..

Hormonerna går upp och ner i kroppen lika så humöret å känslorna. Ena stunden kan man gråta av lycka, nästa så börjar man tänka på allt som man kan oroa sig för mm. Igår satt jag i famnen på sambon å bara stor-tjöt av lycka! Lycka över den perfekta varelse vi skapat å som vi ska få följa genom livet å lära känna. Han är så himla fin på alla sätt å vis! Trots att han bara är 4 dygn gammal idag så älskar jag denna lilla människa så mycket att det värker i mitt hjärta. Att få snusa, gosa å hålla om honom gör att man känner sig komplett!!

Nä nu ska här käkas lite mat innan jag stupar i säng..

Alvin har kommit!!

Publicerad 2013-06-22 04:33:49 i Bebis,

Så va han äntligen här!! Våran vackra prins!
Efter en mördardag om 12 h på förlossningen kom han till världen 00.12. Tror vi skrämde ut honom när bm ville sätta epiduralen... Fr att narkosläkaren va ringd tills att Alvin va ute tog det 2 timmar. När bm ringde läkaren va jag öppen 4 cm...
Kändes helt magiskt att slippa min stora skräck, epiduralen.. Själva utdrivningsskedet va helt magiskt!! Hade nog världens bästa barnmorskor, för att inte tala om sambo!! Har alltid trott att det har varit den värsta delen men jag hade inte ens ont, trots att de fick klippa lite grann (bebis fick lite bråttom ut). Använde inte ens lustgasen då den mest va i vägen. Men du faaaaan på ren svenska för vägen fram till jag fick börja krysta.. Det är nog den värsta delen av alltihopa. Hade så starka krystvärkar att jag lyckades pressa både ner å ut Alvin utan att bli trött. Kanske är som Jenny min bm säger, att jagar gjord för att föda barn ( om man bortser fr förvärkarna då!!).

Nä nu ska jag försöka sova, lite svårt när man har världens finaste familj att titta på.. Både far å son sover som små grisar.. Bara jag som e vaken å försöker varva ner!!

Sista besöket

Publicerad 2013-06-17 22:58:14 i Bebis,

..hos bm är avklarat! Fick en tid för igångsättning på måndag nästa vecka om inte Alvin tittat ut av sig själv tills dess. Känns skönt och veta att det hela har ett slut inom synhåll!

Bm försökte även med en sk hinnsvepning idag för att se om det kommer igång. En hinnsvepning innebär att man retar livmodertappen för att påskynda förlossningen. Funkar om man är fullmånen och "mogen" vilket jag är. Slemproppen gick även nu på morgonen så det finns hopp om att vi slipper igångsättningen. Iiiihhh kommer bli svårt att sova inatt känns det som. Längtar sanslöst mycket efter att få träffa det lilla livet som bott i magen i lite mer än 9 mån.

Kan inte somna

Publicerad 2013-06-14 01:13:52 i Bebis,

Åh vad jag börjar tröttna på detta med att inte kunna somna! Kan va jättetrött när jag kryper ner i sängen men sen går det 10-15 min och tröttheten är som bortblåst. Ist ligger jag vaken i flera timmar, vänder och vrider mig, går på toa stup i kvarten eller blir hu hungrig.. Ja listan kan göras lång. Sen lyckas jag somna och sover ett par timmar fram till 3.30-4.00 då är det dax å vakna igen.. Går på toa, ligger sedan vaken ett ATG och hinner somna om lagom tills sambons väckarklocka ringer. Suck.. Är så sjukt rastlös nu också!!
Längtar verkligen tills bebis tittar ut. Visst, sömn lär det bli brist på då också men bara jag slipper denna evinnerliga rastlöshet som kryper i kroppen. Är exakt samma känsla som dagen innan man ska skriva en viktig tenta i skolan... Hemsk!!

Men men.. Hoppas det börjar hända lite grejer imorgon. Har en ny tid hos vår bm på måndag, ska bli spännande å se om vi besöker henne eller om hon får göra ett hembesök!

Nä, tror jag ska ta en sista kiss å lägga mig å räkna får... Hoppas sömnen vill infinna sig då!!

Längtar tills denna jättemagen är bort så man kan börja sova i sin vanliga sovposition igen!!

Smarta vovvar?!

Publicerad 2013-06-12 14:31:32 i Bebis,

Hmm börjar fundera om det är något på g.. Bulldoggen vägrar lämna min sida, han ligger mer eller mindre å stirrar på mig hela tiden! Inga känningar av bebis ännu men vem vet? Dom säger ju att vovvarna är känsliga å kan känna på sig saker! Vi får vänta å se helt enkelt! ❤

Bf igår

Publicerad 2013-06-11 22:34:16 i Allmänt,

Å fortfarande ingen bebis på g.. Aningens mer sammandragningar idag. Men inga förvärkar, ingen slempropp så vi fortsätter vänta.. Känns som om jag blivit gigantisk å tok-gravid bara sådär över natten! Men men så är det..

Nu sovdax!! Vaknar varje gång jag måste vända mig, låste ta sats för att komma runt! Ha ha..

En dag kvar..

Publicerad 2013-06-09 11:49:43 i Allmänt,

Iaf enligt alla beräkningar. Men tror det dröjer ett tag till innan Alvin tittar ut.. Börjar bli lite nervöst nu! Det är många tankar som har börjat snurra i huvudet. Inte så många ang själva förlossningen men om tiden innan.
Hur kommer det börja?
Kommer vattnet gå? Eller börjar det med verkar?
Många hur som man undrar över.. Det är ju inget man varit med om tidigare så har ju ingen aning om hur det ska/kommer kännas. Det gör mig lite nervös..
Å kroppen är på helspänn.. Har jättesvårt att sova, kommer inte till ro på nätterna å börjar bli mör i hela kroppen. Men det är ju som det ska vara. Lite drygt bara att vara så där trött jämt..

Nä nu ska jag vila en stund.. Skönt att det är dåligt väder ute då får man inte dåligt samvete när man ligger kvar i sängen å degar!

Lite bitter..

Publicerad 2013-06-08 07:25:28 i Allmänt,

Jaha då va halva släkten på plats i Skåne för syskonträff(mammas syskon)/fira mormor som fyller 80. Hade ju varit trevligt med en inbjudan... Även om vi inte hade kunnat åka pga beräknad födsel av Alvin på måndag. Men av rent hyfs tycker jag att man iaf frågar/skickar en inbjudan. Men men nu vet vi hur vi ska prioritera i framtiden vad gäller inbjudningar och sådana grejor.... Ibland känner man sig lite bortglömd bara för att man inte bor nästgårds. Men bara för att vi har ca 5 h enkel väg känns det inte ok att ta för givet att vi inte kan/vill åka ner. Mormor fyller ju som sagt va 80 å är inte piggaste tanten i världen. Hmm är nog egentligen mer besviken än bitter. Egentligen...

Nä nu är det dax för frukost, trots att kl bara är 7 en lördagsmorgon. Men kroppen säger att det är dax för det å med 2 dagar kvar till bf känns det bäst att lyssna på vad kroppen vill. Den har redan sagt åt mig att ta det lite lugnare för jag har dragit på mig världens dunder-förkylning. Tur sambon får hjälp av grannen att fixa klart det sista på staketet så jag kan ligga nerbäddad i soffan å bara lata mig idag.

Trevlig helg på er! ❤

Onsdagskväll

Publicerad 2013-06-05 21:45:33 i Allmänt,

Fast det känns som fredag!

Är dock helt slut nu efter att ha storstädat vardagsrummet idag. Plockat ut allt ur hyllor, dammtorkat å dammsugit bakom soffan. Något som va välbehövligt.
Har även hunnit med lite inhandling av mat så här på kvällskvisten. För imorgon får vi äntligen besök av härligaste vännerna! Inte lätt att rodda ihop en träff då de har småbarn å jag är, ja jättegravid helt enkelt. Men imorgon blir det av! Hoppas på strålande sol å riktigt härligt väder!

Investerade även i en sån där myggfångar-mojäng idag! Hoppa den funkar! Kommer göra stor skillnad bara den reducerar myggen lite gran. Det är andra modellen vi testar nu. Den första va helt värdelös!! Så fort man stängde av den å fläkten som suger in myggen i behållaren stannade så rymde ju alla myggen igen.. Inte riktigt vad jag vill ha ut av en sådan maskin. Men nu testar vi en annan variant som är mer kraftfull och som sänder ut ett speciellt ämne för att locka till sig odjuren!

Nää tror jag ska ta å krypa ner i sängen och kolla på sista avsnittet på säsong 1 av Barnmorskan i East End som gått på SVT. De visar just nu säsong 2 så jag har fått kolla ifatt första säsongen på Netflix. Är en otroligt bra serie iaf. Den gör att man känner en enorm lätt ad och tacksamhet över att det är dagens Sverige man ska föda barn i! Å samtidigt är den enormt peppande på något vis tycker jag!

Sov gott alla å ha en riktigt härlig nationaldag imorgon! Här ska förmiddagen ägnas åt staket å gräva upp häck innan mys-kvällen börjar!! ❤

Mammaledig

Publicerad 2013-06-05 12:45:26 i Fix och trix,

Jaha då har man officiellt gått på mammaledighet. 1,5 år innan man ser skolan igen. Måste erkänna att det känns ganska skönt. Började bli fruktansvärt skoltrött!

Nu förbereder vi oss på en låååång väntan. Alvin är beräknad till på måndag, dvs den 10/6 men jag tror han kommer stanna där inne ett tag till. Å jag som hatar å vänta, tålamod när det gäller väntan är inte min starka sida precis.

Passar på att storstäda huset medan jag väntar, lär inte bli så hög prio på det när bebis väl tittar ut. Funderar även på om man ska slänga ihop lite färdiga matlådor att ha i frysen.. Så slipper man laga mat i början iaf. Ska även köpa hem lite "färdigmat" typ pyttipanna, fiskgratänger mm å ha i frysen så man slipper stressen att man måste ställa sig å laga mat så där i början. Vi kommer nog ha fullt upp iaf! ;)

Nä dax å käka lite lunch å fylla på energiförrådet innan jag fortsätter med storstädningen å klurandet på hur vi ska kunna göra en snygg myggpaviljong att ha på baksidan. Alla som finns att köpa är för stora för att passa vår uteplats på baksidan så jag måste nog klura ut en egen lösning. Har några kreativa idéer, måste bara övertala sambon att de är genomförbara oxå! Ha ha..

Sömnlös...

Publicerad 2013-06-04 03:25:06 i Allmänt,

Suck,hatar nätter när jag inte kan sova. Framför allt när man vaknar nu runt 3 och inte kan somna om. Blir så himla groggy dagen efter. Mår lite illa oxå, usch.

Tar en macka, en smoothie, lyssnar lite på min ljudbok å hoppas på att jag kan somna om.

Nätter som denna är jag glad att vi har ett gästrum så sambon iaf kan få sova ostört!

Trött som en gnu

Publicerad 2013-06-03 14:57:12 i Bebis,

Det börjar kännas som om kroppen för redder sig inför den stundande förlossningen.. Jag är både grymt rastlös och dödstrött på samma gång. Går liksom runt å väntar känns det som. Å huxflux så blir jag så trött att jag måste gå å vila.

Ska egentligen skriva tenta i morgon, men just nu känns det fruktansvärt avlägset. Har haft sjukt svårt att koncentrera mig, framför allt då det är ett ämne som inte står högst upp på listan över favvo-ämnen..

Snart är det dax för besiktning av magen hos bm. Ev sista besöket!! Alvin är ju beräknad till nästa måndag! Ska bli spännande att se om han kommer då eller om det blir närmare midsommar som jag tror!

Nä ska käka lite innan det är dax att åka!

Må så gott alla!!

Pyssel-lördag

Publicerad 2013-06-01 08:20:56 i Fix och trix,

Tjoho!! Tidig morgon idag! Men vad gör det när det står inhandling av staket på schemat! Älskade sambon ska bygga snyggaste staketet runt tomten så vi slipper eländet efter de förra ägarna. Nu ska det bli ett fint trästaket ist för ett fult, snett å grönt vajerstaket. Längtar!!

Dagen kommer förhoppningsvis avslutas i goda vänners lag med lite grillning, bebisgos å allmänt mys!

Nä nu står sambon å trampar i hallen! Bäst att avsluta! På återseende å trevlig lördag!!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela